Kiinteistönvälityspalkkio

Kiinteistönvälityspalkkio tarkoittaa laillistetun kiinteistönvälitysyrityksen perimää komissiota asunto-osakkeen tai kiinteistön kauppaan liittyen. Tyypillisesti kiinteistönvälityspalkkion maksaa kohteen myyjä asunto- tai kiinteistökauppojen onnistuessa. Joskus välityspalkkion maksaa myös ostaja, jos hän on antanut kiinteistönvälittäjälle toimeksiannon etsiä sopiva kohde tietyltä alueelta.

Kiinteistönvälityspalkkiovaihtoehtoja on pääsääntöisesti kaksi: prosentuaalinen hinnoittelumalli kohteen velattomasta tai velallisesta myyntihinnasta sekä kiinteä välityspalkkio, joka määritellään toimeksiantosopimuksen valmisteluvaiheessa. Välityspalkkion hinta ilmoitetaan arvonlisäveroineen.

Kiinteistönvälityspalkkio kattaa kauppojen syntymisen lisäksi myös kiinteistönvälittäjän taustatyön asunnon/kiinteistön hinta-arvioon, arviokäynnin, asunnon/kiinteistön dokumentteihin tutustumisen, asunnon/kiinteistön valokuvauksen ja myyntimateriaalin tuottamisen, asunnon/kiinteistön markkinoinnin esim. verkossa ja sanomalehdissä, asuntonäytöt, ostotarjousten vastaanottamisen, neuvottelut ostajan kanssa sekä tarvittavat kaupanteon jälkeiset jälkityöt.

Kts. kiinteistökauppa, kiinteistönvälitys, välityspalkkio

Tonttimaa.fi on tonttien hinnanmääritykseen, löytämiseen ja välittämiseen erikoistunut asiantuntijapalvelu.