Kiinteistönvälitys

Kiinteistönvälityksellä tarkoitetaan yleisesti ottaen sitä, että tietty kiinteistönvälittäjä saattaa tyypillisesti kaupan kaksi osapuolta (myyjä ja ostaja) yhteen. Kiinteistönvälityksessä myydään joko kiinteistö tai sen osa, rakennus, asunto-osake tai osuus ostajalle.

Kiinteistönvälityksessä kiinteistönvälittäjän palveluihin kuuluvat mm. asunnon/kiinteistön hinnan arviointi, välityssopimuksen tekeminen, myyjän neuvonta ja opastaminen, markkinointi, myyntiesitteen laadinta, asunnon esittely, tiedonanto ostajaehdokkaille asunnosta ja asuntokaupasta sekä tarjousten ja mahdollisen käsirahan vastaanottaminen kauppakirjan laatimisen yhteydessä.

Kiinteistönvälitystä koskevia lakeja ovat välitysliikelaki ja välityslaki. Tämän lisäksi kuluttajansuojalainsäädäntö soveltuu kiinteistönvälitykseen silloin, kun yksityinen henkilö on myymässä tai ostamassa asuntoa tai kiinteistöä yksityiseen käyttöön.

Kts. kauppakirja, kiinteistökauppa, kiinteistönvälitysliike

Aiheesta muualla kts. Laki kiinteistönvälitysliikkeistä ja vuokrahuoneiston välitysliikkeistä (välitysliikelaki) (Finlex) , Laki kiinteistöjen ja vuokrahuoneistojen välityksestä (välityslaki) (Finlex) , Kuluttajansuojalaki (Finlex)

Tonttimaa.fi on tonttien hinnanmääritykseen, löytämiseen ja välittämiseen erikoistunut asiantuntijapalvelu.