Sisäilmatutkimus

Sisäilmatutkimuksella tarkoitetaan toimenpidettä, jossa tutkitaan sisäilman laatua. Se voidaan suorittaa mm. asuinkiinteistöissä, liike- ja toimitiloissa, virastoissa, koulu- ja päiväkotirakennuksissa sekä sairaaloissa. Tyypillisesti sisäilmatutkimukselle on aihetta silloin, kun asukkaat tai rakennuksen sisällä oleskelevat alkavat saada sisäilmaongelmiin liittyviä oireita.

Useimmiten sisäilmaongelmien aiheuttajana on home- tai kosteusvauriot, mutta syitä on muitakin. Muita ongelman lähteitä voivat olla mm. rakennusmateriaalien pöly ja kemikaalit, huono ilmanvaihto, asunnon tai kiinteistön pintamateriaalit, puutteellinen siivous, epätyydyttävät lämpöolot tai liian kuiva huoneilma.

Sisäilmatutkimuksia on nykyisin saatavilla monia erilaisia, mm. rakenteiden kosteusmittaus, näytteidenotto, riskirakenteiden arviointi ja tutkiminen, ilmavuotojen paikannus sekä ilmanvaihdon toimivuuden arviointi. Jos kyseessä on näytteidenotto, näytteitä saatetaan kohteesta riippuen kerätä useista eri tiloista ja paikoista.

Sisäilmatutkimuksen voi tilata milloin vain kyseisiä tutkimuksia tekeviltä tahoilta.

Kun asuntoa tai kiinteistöä myydään, on sekä myyjän että ostajan etu, että kohteelle tehdään kattava kuntotarkastus, johon kuuluu myös sisäilmatutkimus.

Kts. asumisterveys, haitalliset rakennusmateriaalit, hometalo, kuntoarvio, kuntotutkimus

Tonttimaa.fi on tonttien hinnanmääritykseen, löytämiseen ja välittämiseen erikoistunut asiantuntijapalvelu.